Den röda tråden…

1 Submitted by on Fri, 11 January 2013, 22:15
Dessa underbara varelser har följt mig på livets väg, och de kommer vandra med mig ett tag till .

Första gången jag satt på en häst, då var jag 5 år och strålande glad. Det hela började med en ponny-ridning i djupaste Småland, och sedan var jag “såld”. Det eviga tjatet om häst började, och slutade med att jag fick låna en ponny nere “i byn”. Mycket nöjd va jag, med att rida hästen, som hade namnet MUSTANG!! Han levde verkligen upp till sitt namn, som den vilda hästen, och det var mer regel än undantag att man flög av. Men envis som jag var, så var det han som tillslut fick ge med sig, och med min mammas bok i “RIDLÄRA”, fick jag denna envisa New Forest att gå både i dressyr och hoppa 1.40!!

En dag fick jag kontakt med Western-ridning, och sedan den dagen började jag skola om denna lilla envisa ponny, till en riktig “cowboy-häst”!! Jag var väll ca 11 år.  Drömmen var fullständig och jag införskaffade både sadel och dylikt.

När jag blev 14 år köpte jag min första häst, en Connemaraponny vid namnet Cheval. En storvuxen ponny på 1,57 och med ett hjärta lika stort som hela Småland. När man tänker tillbaka på alla dessa individer, så har de gett mig så otroligt mycket på vägen. Under livet har jag genom dessa djur fått vänner för livet, skaffat/fått jobb och även fått se olika platser i världen. Tittar jag tillbaka, så inser jag hur mycket dessa fyrbenta varelser har präglat mitt liv.

Idag finns en Quarter-märr vid namnet ZIP AND UNZIPP, som stormtrivs med att bara vara häst, men som jag har gett ett löfte att ta denna häst ut på lite mer tävlingar och äventyr.

Men mer om äventyr på hästryggen kommer jag att skriva om i framtiden…

Written by

...Levnadsglad tjej, med många strängar på sin lyra, som genom denna blog vill inspirera andra till ett liv fullt av möjligheter!!
1 Response to "Den röda tråden…"
  1. Hey there, You have done a fantastic job. I’ll definitely digg
    it and in my view recommend to my friends. I am sure they will
    be benefited from this website.

    My webpage :: maximumheight

Leave a reply